Schiedam dankt haar naam aan de Schie. Hoe belangrijk was deze rivier voor de stad? Wat is haar betekenis? En welke toekomst ligt er in het verschiet?

In het Schie Café komen deze onderwerpen aan bod. En nog veel meer. Het belooft weer een levendige avond te worden met diverse inspirerende sprekers, interactie met de zaal door moderator Léon van Geest én muziek.

PROGRAMMA

David Bade, beeldhouwer, schilder en installatiekunstenaar, heeft al jarenlang een eigen sociale aanpak met kunst en participatie in de publieke ruimte. Wat te denken van een beeldenroute langs de Schie?Landschapper Jan van der Kamp vertelt over de veranderende rol van het landschap langs de Schie-oevers. Historicus Han van der Horst geeft zijn visie op de toekomst van de Schie en haar oevers. Fotograaf Eric van Straaten toont ons door zijn lens de verschillende werelden van de Schiedamse Schie. Anne Rats en haar begeleider Jasper de Koster zorgen voor de muzikale intermezzo’s.

Een afwisselend programma voor iedereen die is geïnteresseerd in het verleden, heden én de toekomst van de Schie en Schiedam. Wil je het niet missen? Boek dan snel een ticket. Er zijn maar 80 plekken te verdelen.

Bibliotheek Schiedam (de Korenbeurs) | Lange Haven 145, Schiedam

Inloop 19.30 uur. Programma van 20:00 tot 21:30 uur

Toegang gratis | Reserveren verplicht

Boek de tickets via:

www.debibliotheekschiedam.nl/agenda/2024/het-schie-cafe1.html