Winnaars Stipendium Schiedams Water 2021 bekend

De fotografen Desiré van den Berg, Lana Mesić en Cigdem Yuksel (1989) hebben het Stipendium Schiedams Water 2021 gewonnen. Deze prijs is in 2020 in het leven geroepen door het Cultureel Forum Schiedam, met de opdracht de sociale transitie van de stad in beeld te brengen.

De drie jonge veelbelovende fotografen hebben de uitdaging aangenomen om naar eigen inzicht een fotografisch verhaal te maken over de sociale veranderingen in de stad Schiedam. Dit staat voor een groter geheel en gaat over culturen, wortelen, heimwee, (negatieve) beeldvorming, trots, bewustwording, schaamte, taboes en kracht. Wat is zichtbaar van deze verandering en van de diverse gelaagdheid in onze samenleving?

De jury voor het Stipendium Schiedams Water bestaat dit jaar uit: Anne de Haij (directeur Stedelijk Museum Schiedam), Reyn van der Lugt (kunstverzamelaar en oud-directeur Groninger Museum) en Rebecca Simons (docent fotografie Willem de Kooning Academie en curator). Uit een longlist van 32 fotografen hebben ze voor de editie 2021 drie jonge talentvolle fotografen geselecteerd.