Cultureel Forum Schiedam en de Bibliotheek Schiedam nodigen u van harte uit voor het allereerste Schie Café. Met dit initiatief willen we de Schie, waaraan Schiedam haar naam en bestaan dankt, in de schijnwerpers zetten. De rijke geschiedenis én de toekomst van de Schie komen aan bod in een afwisselend programma met muziek, bijzondere sprekers en aansluitend een borrel. 

Datum: Donderdag 21 november 2019 

Tijd: 20:00-22:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur 

Locatie: Korenbeurs, Lange Haven 145 

Kunstenaar Ruud Reutelingsperger trapt de avond af met een inleidende lezing. Aansluitend gaan landschapsarchitect Marnix Vink, architect Robert Winkel en historicus Han van der Horst met elkaar en het publiek in gesprek o.l.v. Bart Cosijn. De band Sjarm verzorgt de muzikale intermezzo’s en ecoloog André de Baerdemaeker de afsluitende column. We hopen uw tijdens deze informele bijeenkomst te mogen begroeten, waar naast inspirerende sprekers, ontmoeten en kennisdelen de belangrijkste ingrediënten zijn. 

Schie Café is een terugkerend programma en vormt de opmaat voor de publieksmanifestatie Zie de Schie die juni 2020 plaatsvindt. Dit initiatief van Cultureel Forum Schiedam is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam. 

Hartelijke groet,

Cultureel Forum Schiedam