Schiedam heeft haar ontstaan en naam te danken aan de Schie. Hoe belangrijk was en is deze rivier voor de stad en haar inwoners? En welke toekomst ligt er in het verschiet? Je ontdekt het tijdens het komende Schie Café op woensdag 29 maart in de Bibliotheek Schiedam. Een levendige avond met uiteenlopende sprekers, muziek en een performance.

PROGRAMMA

Op het Dirkzwagerterrein verrijst rondom de historische monumenten een compleet nieuwe buurt. Stedenbouwer Dirk van Peijpe (De Urbanisten) vertelt over de herontwikkeling van het gebied en de relatie met het water. Architect Gideon Peele (AtelierRuimDenkers) gaat in op het ontwerp voor een hotel in het pand van een voormalige distilleerderij, waar historie en nieuwbouw samenkomen.

Historicus Geert Medema spreekt in zijn column over het cultuurhistorische belang van de Schie als snelweg van de trekvaart in de 17e en 18e eeuw, met Schiedam en de stadsbestuurders van weleer in de hoofdrol. Stadsdichter Jarle Lourens laat je door een andere bril naar Schiedam kijken met zijn persoonlijke observaties en tintelende zinnen. Het sprankelende optreden van de muzikanten Anne Rats en Jasper de Koster maakt de avond compleet.

Een afwisselend en avondvol programma voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden, heden én de toekomst van de Schie en Schiedam.

Bibliotheek Schiedam (de Korenbeurs) | Lange Haven 145, Schiedam

Inloop 19.30 uur. Programma van 20:00 tot 21:30 uur

Toegang gratis | Reserveren verplicht

Boek de tickets via: www.debibliotheekschiedam.nl/agenda