Tijdens de Fotomanifestatie Heart2ArtSchiedam in en rond de monumentale Korenbeurs is een verhalenavond, diner en concert gepland met de bekende Kaapverdische zangeres Dina Medina en haar band op vrijdagavond 17 oktober.

Ook het mandolineorkest ONI zal acte de présence geven en de avond komen versterken. 

Morna, de ziel van Kaapverdië
Dina Medina, een Schiedamse met Kaapverdische wortels, heeft zo’n goede stem dat ze als twaalfjarige in een band zingt en als zestienjarige haar internationale doorbraak maakt en in Kaapverdië beroemd wordt als het zingende meisje. Met haar band Splash nam ze diverse soloalbums op. Dina zingt moderne Kaapverdische songs, maar de laatste jaren nu haar stem rijper is geworden heeft ze zich gespecialiseerd in Morna- ( vergelijkbaar met de Fado-), die de ziel van de Kaapverdianen verbeeldt: heimwee naar het moederland, hoop op een betere toekomst en het verdriet om de verloren gegane liefde.

Dina Medina heeft tal van platen en cd’s gemaakt, trad op met de beroemde Portugese gebroeders Lameirinhas tijdens de diverse concerttours, zoals in de Kleine Komedie. Ze trad recent op met het Metropole Orkest in de Doelen. Het publiek barstte direct los in een daverend applaus  nadat ze haar eerste noten had gezongen.

Diner en verhalen
Het diner vindt plaats in het pop-uprestaurant van de Korenbeurs. Familie en vrienden van Dina Medina maken er gerechten klaar die afkomstig zijn van de Kaapverdische keuken

Tijdens de avond treedt Dina Medina met haar band op evenals het Schiedamse mandolineorkest ONI. De tentoonstellingsmakers Linda Malherbe en Joop Reijngoud duiken in het verleden,  laten oude beelden zien en interviewen Dina en enkele leden van ONI.

Programma

18.00 uur inloop met welkomstdrankje en hapje (favoriet van Dina)

18.30 uur welkomstwoord, uitleg programma en kort bezoek aan groepsportret (ONI) en familiealbum van Dina

19.00 uur aan tafel, Kaapverdisch buffet

19.45 uur ONI voorstellen, kort interview met oude beelden op beamer en miniconcert ONI

20.10 uur koffie & thee met zoetigheden

20.30 uur Dina Medina concert met ‘Heimwee naar Kaapverdië’ begeleid door gitarist Paolo Bouman en pianist Thijs Borst

21.30 nazit

22.00 uur einde

Dina als klein meisje

Dina als klein meisje

Dina Medina

Dina Medina