Het Cultureel Forum Schiedam organiseert de Fotomanifestatie Heart2ArtSchiedam in en rond de monumentale Korenbeurs. Het programma bestaat uit vier verschillende tentoonstellingen en biedt de mogelijkheid om op een indringende manier kennis te maken met diverse muziekculturen  in Schiedam via fotografie, verhalen, diners en muziekoptredens.

Tentoonstellingen

Een van Nederlands bekendste documentaire fotografen, Jan Banning, winnaar van een World Press Photo Award en o.a bekend van de serie Bureaucratics en Troostmeisjes, exposeert indringende portretten van bekende (ex)Schiedammers van toen en nu die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de muziek. Voorbeelden zijn Menno Gootjes, gitarist van Focus, Herman Heinsbroek (Arcade) en dj Erik Arbores. De portretten vertellen het persoonlijke verhaal achter de wereld van glamour en glitter. Bij al deze portretten is ook een profiel geschreven door de journalist Annemarie Sour.

Het kunstenaarsduo Joop Reijngoud en Linda Malherbe van Verhalenhuis Belvédère doorkruisten Schiedam en hebben groepsportretten gemaakt van honderden bewoners. De foto’s tonen mensen die op uiteenlopende manieren samen muziek maken en beleven, in een studio, café, school of kerk.

Reijngoud en Malherbe zijn ook op zoek gegaan naar de persoonlijke geschiedenissen van  muzikanten. De foto’s, afkomstig uit familiealbums, tonen belangrijke momenten uit hun leven. Van de eerste muziekles,  een legendarisch optreden tot en met inspirerende, muzikale (voor)ouders.

Buiten op verschillende gevels en binnen op de 1e verdieping van de Korenbeurs komen de persoonlijke geschiedenissen van families uit de Schiedamse muzikale samenleving tot leven in beeld en tekst. Van klein en intiem tot XXL formaten.

Activiteiten

Naast de vier tentoonstellingen, organiseert Heart2Art ook drie muzikale verhalenavonden in het pop-up restaurant in de Korenbeurs:

Zondag 12 oktober, 18.00 uur :
Verhalenavond met diner en muziek van orkestvereniging Wilton
Vrijdag 17 oktober, 18.00 uur :
Verhalenavond met Kaapverdisch diner en muziek van Dina Medina en het mandolineorkest ONI
Zaterdag 25 oktober, 18.00 uur :
Verhalenavond met Caribisch diner en muziek van Kizzy en het Schiedams mannenkoor Orpheus
Vrijdag 31 oktober, 20.00 uur :
DJ Martin Green  met zijn discoshow (entree  € 5,- )
Zondag 2 november, 15.00 uur :
Uitreiking scholierenprijs en vanaf 16.00 uur , feestelijke afsluiting met DJ Erik Arbores

Festival Heart2ArtSchiedam van 3 oktober tot en met zondag 2 november. 
Geopend  op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur 
Locatie: Korenbeurs Lange Haven 145
Toegang tentoonstelling: gratis. Inschrijving diners (€10,- p.p) via info@cultureelforumschiedam.nl met vermelding naam,telefoon

Heart2Art wordt georganiseerd i.s.m. het Fotofestival Schiedam van het CBK