Tijdens de Fotomanifestatie Heart2ArtSchiedam in en rond de monumentale Korenbeurs, is een verhalenavond, diner en concert gepland met de bekende Surinaams-Antilliaanse zangeres Kizzy en haar band op zaterdagavond 25 oktober. Ook het Orpheuskoor zal acte de présence geven en de avond komen versterken.

American Dream
Kizzy (1979) geboren in Schiedam en als tiener opgegroeid in Curaçao, speelde van jongs af aan in musicals en theaterproducties. Haar eerste balletlessen kreeg ze bij de balletschool van Tosca Balm waar de basis werd gelegd voor haar latere carrière. Kizzy won als tiener het Nationaal Songfestival van Curaçao en won de derde prijs van het Caraἲbisch Songfestival in Barbados. De toen zeventienjarige Kizzy maakte daarna een hitalbum (Lamu Lamu). Haar talent viel op en ze kreeg een studiebeurs aangeboden voor het Berklee College of Music in Boston: de beste opleiding ter wereld voor pop, jazz en soul. Na een internationale carrière in de VS als zangeres en showbizz presentator voor XY TV en CN8 is Kizzy teruggekeerd naar haar familie in Schiedam.

Kizzy timmert in Nederland aan de weg en doet mee aan festivals, culturele evenementen en maakte diverse albums. In 2012 kwam haar album Unspoken Rhyme uit gemaakt met de beste muzikanten van Nederland. Kizzy is voor het fotofestival Heart2ArtSchiedam gefotografeerd door de documentaire fotograaf Jan Banning. Joop Reijngoud maakte van haar familie een groepsfoto en Linda Malherbe en Joop Reijngoud spitten de familiealbums door van Kizzy. Een deel van deze familiefoto’s is te zien op de 1e verdieping van de Korenbeurs en in XXL-formaat op de gevel van de hoek Korte en Lange Haven.

Diner en verhalen
Het diner vindt plaats in het pop-uprestaurant van de Korenbeurs. Familie en vrienden van Kizzy maken de gerechten klaar die afkomstig zijn uit de Caraἲbische en Surinaamse keuken, zoals lamvlees (door tante van Kizzy), saltfish met funchi (moeder van Kizzy), Caraἲbisch kip, sweet potatoe, pastei (vis en vlees), Antilliaanse salade en Johnny cake.

Tijdens de avond treedt Kizzy op met haar band op evenals het Koninklijk Schiedams mannenkoor Orpheus (opgericht in 1866). De tentoonstellingsmakers Linda Malherbe en Joop Reijngoud  duiken in het verleden,  laten oude beelden zien en interviewen Kizzy en enkele leden van Orpheus.

Programma

18.00 uur inloop met welkomstdrankje en hapje (favoriet van Kizzy)
18.30 uur welkomstwoord, uitleg programma en kort bezoek aan groepsportret (Kizzy en Orpheus) en familiealbum van Kizzy
19.00 uur aan tafel, Caraἲbisch buffet
19.45 uur Orpheus voorstellen, kort interview met oude beelden op beamer en miniconcert Orpheus
20.10 uur Koffie, thee met zoetigheid
20.30 uur entertainer Kizzy in concert begeleid door een gitarist, pianist, drummer en bas met afwisselend programma van soul, pop, funky, gedichten en filmbeelden
21.30 nazit
22.00 uur einde

Festival Heart2ArtSchiedam
Locatie: Korenbeurs Lange Haven 145
Toegang tentoonstelling: gratis
Inschrijving diners (€10, – p.p.) via info@cultureelforumschiedam.nlmet vermelding naam, telefoon

Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus

Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus Foto Joop Reijngoud

Kizzy family & friends Foto Joop Reijngoud

Kizzy (foto Jan Banning)

Kizzy (foto Jan Banning)